Inšpirácie

Preneste Vaše fotografie z Instagramu do fotoknihy!

Sociálne médiá nám umožňujú zdieľať spomienky v priebehu niekoľkých sekúnd, a čo je dôležitejšie, k týmto spomienkam máme kedykoľvek prístup. Ich digitálne verzie však môžu byť nespoľahlivé. Poškodené súbory, strata prístupu k účtu alebo zlyhanie webovej stránky sú len niektoré z mnohých nešťastí, ktoré čakajú na naše profily plné fotografií. Aby ste sa vyhli prekvapeniam a užili si Vaše obľúbené zábery hmatateľne, vytvorte si z nich fotoknihu! Je tu však dilema – ako uložiť fotografie z Instagramu do telefónu? Ako stiahnuť fotografiu z Instagramu do počítača? Stratia svoju kvalitu? Pokúsime sa vyriešiť akékoľvek pochybnosti o tejto téme! 

Instagram Stories vo forme… fotoknihy? 

V časoch, keď nás telefón sprevádza na každom kroku a máme ho prakticky vždy po ruke, sa stal aj obľúbeným (pretože vždy prítomným!) fotoaparátom väčšiny ľudí. Hovorí sa, že fotografa nerobí vybavenie, ale jeho schopnosti, takže zachyťte každý okamih a nerozmýšľajte dlho! Fotografia je len zlomok sekundy, ktorá v spojení s emóciami a Vašim okom vytvára skutočne večnú spomienku. 

Instabook

Bez ohľadu na to, či v kontexte používania Instagramu ste #teamposts alebo #teamstories, všetky Vaše fotografie budú vyzerať fantasticky vo forme fotoknihy. Aj keď ide stále o nepopulárne riešenie, medzi nadšencami mobilnej fotografie si získava viac fanúšikov mobilnej fotografie. V Empik Foto spĺňame očakávania! Instabook bol vytvorený na prenos Vašich fotografií zo sociálnych médií na kúsky papiera. Vďaka kompaktnému formátu a špeciálne vytvoreným šablónam dokážeme na Instagrame uchovať spomienky dlhšie ako 24 hodín. Rovnako ako my, keď urobíte obzvlášť skvelú fotografiu, môžete sa na ňu pozerať celý deň. Teraz je to možné! 

Ako uložiť fotografie z Instagramu? 

Instagram vznikol v roku 2010, čo znamená, že svoje funkcionality vyvíja už viac ako 10 rokov. Upozornenie na hlasy používateľov aplikácie neustále prináša množstvo vylepšení. Medzi ne patrí napríklad možnosť zmeniť názov profilu, archivovať fotografie (namiesto ich trvalého odstránenia) alebo zablokovať zobrazenie počtu lajkov pri našich príspevkoch. Jedna vec však zostala nezmenená – nemožnosť stiahnuť si fotku z príspevku do fotogalérie v telefóne. Táto možnosť je už dostupná na Instagram Stories, takže ktovie, možno sa tejto možnosti v blízkej budúcnosti dočkáme? 

Instabook

Medzitým sa musíte vyrovnať s alternatívnymi metódami. Používatelia si najčastejšie vyberajú možnosť, pretože je najrýchlejšia a najjednoduchšia, je robiť snímky obrazovky. Ich orezanie na veľkosť fotografie na Instagrame trvá doslova niekoľko sekúnd a môžete sa zaobísť bez ďalších programov. Bolesťou však je malá, výrazná strata kvality. Aby ste sa tomu vyhli, bude potrebné použiť externé programy, ktoré umožňujú sťahovanie fotografií. Môžu to byť špecializované aplikácie alebo webové stránky s rovnakou funkcionalitou. Stačí skopírovať odkaz na príspevok, ktorý si chcete stiahnuť, a prilepiť ho na Váš web. Je to naozaj jednoduché! 

Ako sťahovať fotografie z stories na Instagramu? Tu je to ešte jednoduchšie. Ak ste fotku zverejnili pred menej ako 24 hodinami, stačí ju otvoriť a kliknúť na tri bodky v pravom dolnom rohu. Tam nájdete možnosť „uložiť“ a následne „uložiť fotografiu“. Hotové! 

Instabook s fotkami z Instagramu 

Teraz, keď viete, ako ukladať fotografie z Instagramu, môžete začať navrhovať Vašu fotoknihu. Aby zábery vyzerali ešte lepšie, vytvorili sme špeciálny formát venovaný fotografiám zo sociálnych sietí. Ide o Instabook, teda mini fotoknihu s rozmermi 15×15 cm, ktorú nájdete na stránke Empik Foto. Kvalitná digitálna tlač zaručí, že aj fotografie urobené telefónom, ktoré sa svojou kvalitou líšia od tých nafotených profesionálnym fotoaparátom, budú vyzerať perfektne. Pripravili sme rozloženia stránok v šablónach Instabooku s ohľadom na formáty obsahu publikovaného na Instagrame – ako vo forme príspevkov, tak aj stories. Vďaka tomu Vaše fotografie získajú druhý život a dokonale zapadnú do Vašej vysnívanej fotoknihy! 

Náš Instabook pre Vás alebo… ako darček! 

Instabook je šikovná a skladná fotokniha, ktorá poslúži nielen ako doplnok do Vašej domácej knižnice fotoalbumov, ale aj ako malý darček pre blízkeho. Instabook akceptuje akýkoľvek projekt, ktorý preňho vytvoríte, takže sa môže stať: suvenírom z dovolenky, spomienkou na víkendový výlet, zhrnutím uplynulého roka (nielen v kalendárnom kontexte, ale aj narodenín!) , album z minuloročného výletu, záznam Vašich prvých rozhovorov, darček k narodeninám dieťaťa, či fotoalbum Vášho milovaného psíka. Využite všetky funkcie Instabooku a zahrňte aj popisy, dátumy a kliparty. Nápady sa dajú určite znásobiť a môžete sa podeliť aj o radosť, ktorú fotokniha s fotkami z Instagramu prinesie. Toto je druh matematiky, ktorý máme radi! 

Udostępnij: