Poradovník

Návody na vyvolanie fotiek – nestraťte spomienky z minulého roka

Vyvolanie fotiek

Akých to bolo 365 dní! Takéto veci sa už nikdy nebudú opakovať! Keby len existoval spôsob, vďaka ktorému by ste si ich navždy zapamätali. Že do konca života budete spomienky na uplynulý rok vidieť tak živo, ako keď ste ich prežívali. Našťastie na to nie je potrebný čarovný prútik a dokonca ani štipka mágie. Stačí spustiť spomienky na Empik Foto. A ako začať? Ponáhľame sa s vysvetleniami. Vytváranie fotografií a ich organizovanie – nestraťte svoje spomienky z minulého roka! 

Vyvolanie fotiek – prechodný výstrelok alebo každoročná aktivita? 

V ére digitálneho života, kde je celý náš svet obmedzený na zariadenie, ktoré sa zmestí do vrecka nohavíc, stojí za to sa na chvíľu zastaviť a zachytiť to, čo tak rýchlo mizne v každodennom zhone. Naša 100% oddanosť a dôvera v elektroniku na jednej strane teší, no na druhej strane desí staršie generácie. Dôverovať všetky naše spomienky nejakému zariadeniu môže byť skutočne katastrofálne a môže viesť k smrteľnej tragédii – ich zmiznutiu. Preto sa oplatí myslieť na to vopred a venovať pravidelnému vyvolávaniu fotografií len pár chvíľ. 

Ak to urobíme z času na čas, napr. každý štvrťrok, vždy po sviatkoch alebo v novom roku, zaberie nám to oveľa menej času. Najťažšie je nazbierať silu a motiváciu zorganizovať tisíce fotiek z niekoľkých rokov – nie je to však nemožné. Stačí si rozdeliť galériu telefónu na konkrétne obdobia a ako alternatívu k večernému prehliadaniu sociálnych sietí si do priečinka „obľúbené“ alebo „na prezeranie“ pridať iba fotografie z tohto obdobia. Ani si nevšimnete, ako rýchlo prejdete tisíckami fotografií a zároveň zažijete skutočný zážitok zo stroja času! 

Vyvolanie fotiek

Ako usporiadať vyvolané fotografie? 

Existuje niekoľko spôsobov ukladania fotografií a výber závisí od vašich očakávaní. Tu je niekoľko z nich: 

Fotoalbum 

Tradičné fotoalbumy sú, dalo by sa povedať, spomienkou samy o sebe! Už len pri predstave zaprášených, ťažkých albumov naplnených po okraj (doslova po okraj!) rodinnými fotkami sa nám rozbúcha srdce. Fotoalbum je najjednoduchší a najefektívnejší spôsob, ako zobraziť fotky, najmä keď ich je veľa a chceme ukázať každú z nich. Nespornou výhodou albumov je jednoduchosť udržiavania chronológie. Usporiadanie fotografií zaberie len pár chvíľ a umožní Vám spomenúť si na tie najkrajšie spomienky. 

Aj s fotoalbumom môžete zaobchádzať úplne inak a usporiadať ho nie nevyhnutne chronologicky, ale… tematicky. A takto môžeme mať fotoalbum venovaný cestovaniu, rodine či vášňam. Ide o zaujímavú formu usporiadania fotografií, ktorá môže osloviť všetkých, ktorí majú poriadok a perfekcionizmus vo svojej DNA! 

Krabice na fotografie 

Fotoboxy sú univerzálnou formou ukladania fotografií, ktorá umožňuje skrotiť neporiadok, ktorý vzniká pri vyvolaných fotkách. Ukryté vo vkusnej škatuľke, aj keď umiestnené mimo chronologického poradia, bez akéhokoľvek poradia, kompozície či myšlienky, vyzerajú úžasne a chcete sa na ne pozerať znova a znova! Štyri rôzne typy krabíc: drevené, kartónové, látkové a ekokože sú perfektným nápadom na darček pre závislého vývojára fotografií! Fotky ukryté v krásnej krabičke sú navyše dojímavým darčekom na každú príležitosť, pretože Vám aj obdarovanému umožnia zaspomínať si na spoločne strávený čas. 

Fotoknihy 

Táto podsekcia je venovaná skutočným umeleckým dušiam! Fotoknihy si každým rokom získavajú na popularite a dokazujú, že nemusíte byť profesionálnym počítačovým grafikom, aby ste vytvorili úžasné návrhy. Jednoduchosť editora fotoknihy spôsobí, že sa každý bude cítiť ako umelec a umožní Vám navrhnúť krásny fotosuvenír v priebehu niekoľkých okamihov. Vyberte si z hotových návrhov alebo si vytvorte vlastný dizajn od začiatku, aby ste potešili celú rodinu! 

Vyvolanie fotiek

Fotorámčeky 

Ak vyvolávate fotografie skôr striedmo a albumy sú pre Vás čiernou mágiou – zvoľte minimalizmus. Vyberte si svoje obľúbené rámy a uchovajte si spomienky na dlhú dobu prostredníctvom fotorámikov. Ich jedinečnosť spočíva predovšetkým v ich všestrannosti. V súčasnosti máme v predajniach na výber tisíce vzorov, veľkostí a farieb, ktoré vieme dokonale zladiť do nášho interiéru. Navyše, keď nás po určitom čase omrzí ich vzhľad, stačí vymeniť fotografiu, ktorú obsahujú, čo im okamžite vdýchne nový život! Stojacie, závesné, farebné, minimalistické, s pozlátením, vyrezávané, drevené, kovové alebo aj keramické – rámy sú nielen metódou na ukladanie a organizovanie fotografií, ale aj krásnym doplnkom do Vašej domácnosti. Nič viac nič menej! 

Personalizované fotoprodukty 

Chápeme, že vyvolanie fotiek nemusí byť pre niektorých ľudí príjemná a rýchla záležitosť. Z tohto dôvodu sa oplatí vyberať si fotoprodukty, ktoré sa ľahko navrhujú a splnia svoju úlohu uchovať tie najdôležitejšie spomienky. Môžete si tak vytvoriť kolekciu hrnčekov s fotografiami z každoročných sviatkov alebo kalendár s Vašou obľúbenou fotografiou z každého mesiaca minulého roka. Hotové šablóny výrazne urýchlia prácu na projekte a už o pár dní sa budete môcť tešiť z nádherného fotosuveníru! 

Fotopríslušenstvo – ako diverzifikovať vyvolanie fotiek? 

A ak Vám to nestačí, nechajte si trochu pomôcť. Fotodoplnky, ako sú špeciálne perá, nálepky alebo fixky, sú produkty, ktoré Vám pomôžu vytvoriť album na fotografie. Ide o vytvorenie vlastného albumu, ktorý často obsahuje reliéfne prvky, početné výstrižky z novín alebo nalepené suveníry z cesty. Takýto album je suvenírom, ktorý je určite časovo náročný, ale aj uspokojujúci. V tejto verzii to bude fotoalbum čo najviac prispôsobený! 

Udostępnij: