Bez kategorii

Fotografie z prázdnin vo fotoknihe: od návrhu až po pripravené spomienky na cestovanie

Fotografie z prázdnin vo fotoknihe: od návrhu až po pripravené spomienky na cestovanie 

Prázdniny sú úžasným, bezstarostným časom, ktorý si prajeme, aby trval večne. Nie je možné vrátiť sa k povinnostiam po dovolenke, keď nie je budík, slnko Vás naladí na leto, na dlhých prechádzkach spaľujete kalórie z oblátok a hlava odpočíva od množstva záležitostí a každodenných problémov. Na tieto dva týždne resetovania často čakáme mesiace, a preto sú pre nás také výnimočné a vzácne. A aj keď, bohužiaľ, nič netrvá večne, existuje spôsob, ako si kúsok dovolenkovej mágie uchovať dlhšie. Takto samozrejme existujú fotografie z dovolenky, ktoré môžeme priložiť vo forme personalizovanej fotoknihy. Vytvorenie dovolenkovej fotoknihy je nielen skvelý spôsob, ako si uchovať čarovné letné chvíle, ale aj vytvoriť krásny suvenír, ktorým sa môžete podeliť s Vašimi blízkymi. 

Projekt krok za krokom 

Východiskom pre vytvorenie projektu bude zbieranie fotografií z Vašej dovolenkovej cesty. Prezrite si teda fotografie z dovolenky a vyberte si tie, ktoré najlepšie vystihujú charakter cesty. Môžete tiež zbierať ďalšie suveníry ako vstupenky, letáky alebo mapy, ktoré môžete použiť vo fotoknihe. Usporiadanie týchto materiálov Vám pomôže lepšie pochopiť, aké príbehy chcete z Vašej cesty rozprávať. Všetky fotografie, ktoré nájdete, je dobré umiestniť do samostatného priečinka. Na základe toho si budete môcť naplánovať, koľko miesta vo fotoknihe potrebujete, aký formát zvoliť alebo ktorý dizajnový variant sa najviac hodí k počtu Vašich fotografií. V prípade väčšieho počtu fotografií dobre fungujú návrhy koláží, kde je na jeden list papiera umiestnený približne tucet fotografií. 

Keď zhromaždíte všetky fotografie z výletu, vyberte si motív pre Vašu fotoknihu. Existuje veľa hotových projektov, ktoré len čakajú na naplnenie fotografiami. Vyberte si motívy lesa, ak bol výlet takéhoto charakteru, bielu a modrú farbu, ak boli cieľom napríklad grécke ostrovy, výraznú žltú a oranžovú na zdôraznenie letnej atmosféry alebo klasický, tlmený dizajn, ak má byť Vaša cestovateľská fotokniha minimalistická. 

Chronologické alebo nelineárne? Ako zariadiť fotografie z dovolenky? 

Zvážte, aké fotografie budú na začiatku a aké budú na konci. Chcete príbeh vyrozprávať chronologicky alebo viac nelineárne? Okrem toho zvážte zahrnutie popisov, ktoré budú dopĺňať fotografie a ich históriu, čo je obzvlášť dôležité pre fotoknihy vytvorené chronologicky. Aj toto riešenie má svoje čaro. Fotky z dovolenky môžete tematicky zoradiť, napr. venovať samostatnú časť výletu do lesa, návšteve známeho múzea alebo vodným radovánkam, bez starostí o správne poradie. Je to Váš vlastný cestovateľský fotoalbum, takže nech vyzerá presne tak, ako chcete! 

fotky

Navrhnite a prispôsobte – dovolenkovú fotoknihu podľa Vašich predstáv 

Je čas na absolútne najdôležitejšiu časť – personalizáciu. Teraz môžete začať vytvárať Váš fotografický suvenír! Importujte vybrané fotografie a začnite vytvárať stránky podľa predtým naplánovaného rozloženia. Skúste experimentovať s pozadím, fotografiou a rozložením textu, aby ste dosiahli efekt, ktorý najlepšie odráža povahu Vašej cesty. Dôležitú úlohu tu zohráva personalizácia – pridajte teda vlastné poznámky, popisy a citáty, vďaka ktorým bude kniha jedinečná a jedinečná. 

Pri navrhovaní sa zamerajte na detaily, vďaka ktorým bude Vaša cestovateľská fotokniha ešte osobnejšia. Keď idete do divadla či múzea, pokojne vložte sken vstupenky, pri drinku pri bazéne určite pridajte Váš obľúbený recept a pri výstupe na najvyšší vrch pridajte jeho výšku a pár zaujímavostí o tom. Môžete si zapnúť mapy s vyznačenými miestami, ktoré ste už navštívili, alebo pridať citáty súvisiace s cestovaním a objavovaním sveta. Tieto dodatočné dotyky obohatia obsah knihy a urobia ju osobnejšou. Práve takéto detaily robia z dovolenkovej fotoknihy úžasný efekt na Vašich blízkych! Nebojte sa popustiť uzdu fantázii a pridajte obľúbené výroky, venovania či vtipné poznámky. Výsledok prekoná Vaše očakávania!  

Pri navrhovaní nezabudnite na niekoľko dôležitých vecí: 

Kontrola ostrosti a kvality všetkých fotografií 

Kontrola orientácie, kde sú umiestnené fotografie z výletu 

Kontrola preklepov, najmä pri dlhších textoch 

Ukladanie projektu za pochodu, aby ste nestratili svoj postup 

fotky

Kde si objednať fotky z dovolenky? 

Samozrejme na Empik Foto! Vďaka nízkej cene a vysokej kvalite tlače môžete dovolenkovú fotoknihu obdarovať aj Vašich spolucestujúcich. Časovo najnáročnejšiu etapu, teda dizajn, už máte za sebou. Teraz už zostáva len najťažšia časť, čakanie na balík. Hneď po kliknutí na „zaplatiť“ pozeráme aj z okna kuriéra, no tentoraz musíte byť trpezliví. Doba spracovania fotoknihy je od 3 do 7 pracovných dní plus dodacia lehota. Verte nám – efekt bude stáť za čakanie! 

Udostępnij: