Inšpirácie

Ako urobiť obraz na plátne z fotografie?

Ukáž mi kde bývaš a ja ti poviem kto si. Náš domov je priestor, ktorý o svojich členoch domácnosti môže povedať naozaj veľa. Interiér zariadený v špecifickom štýle, predmety „po ruke“, ozdobné detaily a rodinné fotografie budú odrážať Váš charakter lepšie ako tisíc slov. Pretože domov je bezpečný priestor, je on aj veľmi osobný, súkromný a intímny. Rozhliadnite sa po svojom dome – čo by o Vás povedal? 

Obraz na plátne z fotografie – oplatí sa? 

Obrazy a plagáty sú dekoračnými prvkami, ktoré prinášajú veľa tepla a dodávajú nášmu interiéru osobitý charakter. Ich výber nie je nikdy náhodný – veď pri výbere sa riadime svojím vkusom a preferenciami. Bez ohľadu na to, či je Vaša rodina slobodná alebo žijete v skutočnej skupine, obraz na plátne z fotografie je skvelým dekoratívnym prvkom, ktorý Vám pripomenie nádherné chvíle a symbolizuje Vašu vzájomnú lásku. Takýto fotoobraz na plátne je veľmi jednoduchý na objednávku a vždy, keď visí na stene, vytvorí efekt „wow”. Personalizovaný fotoobraz je skvelou spomienkou na najdôležitejšie momentky zo života Vašej rodiny a zároveň aj krásnym darčekom pre milovanú osobu. Ako urobiť obraz na plátne? Tu sú naše tipy. 

obraz na plátne

Ako urobiť obraz z fotografie? 

V prvom rade si premyslite, ktoré fotografie by ste chceli premeniť na svoj vlastný personalizovaný obraz na plátne. Je to dôležitý deň v živote rodiny? Stretli ste na svojej ceste úchvatnú krajinu? Alebo možno jednoduchá, roztomilá selfie so svojím blízkym urobená počas lenivého sobotného popoludnia? Všetky tieto fotografie by mali mať jedno spoločné – dobrú kvalitu, teda vysoké rozlíšenie. Obraz na plátne z fotografie je v tomto smere náročným produktom, pretože ostré fotografie s vysokým rozlíšením je možné rozšíriť na formáty XL a XXL bez výraznej straty kvality. Preto je najlepšie si vopred skontrolovať, aké minimálne rozmery musí mať fotografia, aby nás výsledný produkt zaujal svojou kvalitou. 

Predtým, než si však objednáte svoj vysnívaný  obraz na plátne, využite dostupné bezplatné nástroje na úpravu fotografií, aby momentky zachytené fotoaparátom vyzerali na stenách Vášho interiéru ešte lepšie. Experimentujte s jasom, farbami, kontrastom a efektmi filtra, aby boli Vaše fotografie úžasné, ako keby ich nasnímal skutočný profesionál! Najpopulárnejšie nástroje, ktoré môžete na tento účel použiť, sú Photoshop online, Lightroom v bezplatnej verzii, editor fotografií v Canva, aplikácie pre telefón (napr. PicsArt, VSCO, Snapseed), ako aj vstavaný editor v telefóne, ktorý môžete nájsť úpravou fotografií umiestnených v galérii fotoaparátu. Podniknite kroky, posuňte nastavenia a objavte nové formy skryté vo Vašej fotografii! 

obraz na plátne

Fotoobraz na plátne od Empik Foto 

Keď ste si vybrali svoje obľúbené fotografie, rozhodli sa, kam ich zavesíte, a spracovali ste ich tak, aby z nich vyniklo to najlepšie – zostáva už len tá najjednoduchšia a najpríjemnejšia časť: zadanie objednávky. Použite pripravenú šablónu (jeden zo stoviek návrhov vytvorených našimi grafickými dizajnérmi špeciálne pre Vás) alebo vytvorte svoj projekt úplne od začiatku pridaním pozadí, klipartov, textových polí alebo rámov. Vyberte jednu fotografiu, ktorá vyplní celú oblasť tlače, alebo navrhnite koláž, ktorá spojí fotografie do jedinečného celku. 

Tu je niekoľko dôležitých tipov, ktoré môžu byť užitočné pri navrhovaní obrazu na plátne: 

  • Nezabudnite, že každá fotografia vložená do editora by mala byť kvalitná. 
  • V editore nájdete zelené, prerušované čiary označujúce oblasť tlače na prednej strane fotografie. Pri navrhovaní nezabudnite na využitie priestoru za nimi – tieto miesta budú viditeľné na fotografii, ale budú tvoriť jej strany. Do týchto polí nezahŕňajte dôležité prvky, ako sú tváre alebo text, pretože môžu byť skreslené. 
  • Pravidelne ukladajte projekt do svojho účtu. Ak pracujete na jednom projekte dlhší čas, relácia môže vypršať a Vaše súbory môžu zmiznúť. Jeho zapísaním si ušetríte stres a na projekte začnete pracovať napríklad na druhý deň. 
  • Ak chcete pridať fotografiu do editora, aby ste ju zahrnuli do projektu, ale z nejakého dôvodu sa nezobrazuje v zozname pridania – overte si, či ste webovej stránke empikfoto.sk poskytli prístup ku všetkým fotografiám obsiahnutým vo Vašom zariadení. 
  • Pred zadaním objednávky si pozorne prezrite dizajn. Sú fotografie otočené správnym smerom? Neobsahujú zadané texty preklepy? Pohol sa klipart počas úpravy a zakryl dôležité prvky obrázka? 

Po dokončení navrhovania obrazu na plátne stačí kliknúť na „Objednať“ a dokončiť proces objednávky podľa pokynov na webovej stránke. A trpezlivo čakajte na hotový, konečný výsledok! 

 

Udostępnij: