Inšpirácie

Ako modernie zariadiť halu? Obrazy a plagáty do haly

Plagáty na stenu

Predsieň je často podceňovaná miestnosť v dome či byte. A to je obrovská chyba! Pri vstupe do bytu práve predsieň na nás robí prvý dojem a buduje naše očakávania a predstavy o zvyšku bytu. Preto pri navrhovaní alebo osviežení tejto miestnosti venujme trochu času jej usporiadaniu a pristupujme k nej rovnako ako k ostatným. Povieme Vám, ako môžu malé prvky radikálne zmeniť našu domácu halu a predstavíme vzorové nápady na jej usporiadanie. 

Začnime s… plánom. Ako začať so zariaďovaním haly? 

Predsieň, na rozdiel od zdania, plní mnoho funkcií – okrem srdečného vítania hostí slúži na to, aby sa špina z dvora nedostala do zvyšku bytu, sú v nej uložené všetky naše vonkajšie veci, často aj domáce spotrebiče. je tiež miesto, kde zvyčajne uchovávame drobné predmety, ako sú kľúče, vodítka pre psov, domáce potreby na upratovanie alebo iné domáce potreby. Aj tu sa pred odchodom kontrolujeme, či sa čas na zdolávanie ďalšieho dňa práve začal. Podľa toho, koľkým z týchto funkcií Vaša predsieň plní a či niektoré z nich prevezmú iné miestnosti, budete musieť podľa toho naplánovať jej výzdobu. 

Plagáty na stenu

Ak si tu uložíte všetky topánky a vrchné oblečenie, mali by ste zvážiť viac nábytku a úložného priestoru ako jeden stojan na Vaše súčasné bundy. Zvážte, či potrebujete miesto na sedenie a pohodlné obúvanie alebo je to zbytočný prvok vo Vašom byte. Zamyslite sa nad tým, kde môžete ušetriť miesto a aký nábytok budete potrebovať. Na tento účel budete musieť zhromaždiť príslušné merania a nakresliť príklad rozloženia na kus papiera. 

Je čas začať šialenstvo zmien, teda usporiadanie haly 

Musíte vziať do úvahy niekoľko vecí: 

Steny – dalo by sa dokonca povedať: „to je základ“! Je potrebné urobiť oveľa viac rozhodnutí ako len farbu. Aj keď výber farby nie je jednoduchá záležitosť, väčšinou sa rozhodneme pre dôsledný prístup a vyberáme odtiene z farebnej palety, ktoré sme už do obývačky či iných miestností použili. Samotná farba však nie je všetko, pretože v súčasnosti sa interiéroví dizajnéri predháňajú v návrhoch predsiení s použitím zaujímavých materiálov, štruktúr a textúr. Doplnky ako omietka imitujúca betón, dekoratívne tehly, drevené lišty, efektné vzory tapiet alebo nástenné maľby umožňujú modernizáciu interiéru. V našich bytoch radi využívame aj geometrické tvary, asymetrie a kontrastné farby. Existuje aj množstvo pravidiel, ktoré umožňujú predsieň opticky predĺžiť, zúžiť či rozšíriť vďaka doplnkom a umiestneniu farieb náterov. Ukázalo sa, že zrkadlá sú na to obzvlášť užitočné. Tieto vstavané skrine alebo umiestnené na bočnej stene chodby zväčšia malý priestor. Pozrite si inšpirácie a rozhodnite sa, čo bude vo Vašom byte fungovať najlepšie. 

Plagáty na stenu

Podlahy – aj keď vo väčšine miestností v byte volíme väčšinou jednotné podlahy, niekedy od tejto myšlienky upustíme v prospech zavedenia obkladov alebo dekoratívnych mozaík. Materiál sám o sebe nie je všetko, veď aj koberce sa do domácností vracajú s rachotom! A v súčasnosti módne koberce nemajú nič spoločné so starými, obrovskými dekoráciami so staromódnymi vzormi, ale získavajú si srdcia interiérových dekoratérov ručne vyrobenými, vtipnými a efektnými vzormi v malom formáte. Ručná výroba kobercov si pomaly získava nových priaznivcov a my to fascinovane sledujeme a… už čakáme na náš model! 

Nábytok – hoci sa nákup nábytku zdá byť samozrejmosťou, na tomto mieste sme Vám chceli pripomenúť niekoľko dôležitých pravidiel. Predsieň je miestnosť využívaná hlavne na skladovanie, preto sa oplatí dbať na dostatok tohto priestoru. Vyhnite sa preto pridávaniu zbytočných prvkov do malej predsiene, pretože ju opticky zmenšia a miestnosť na prvý pohľad pôsobí neprehľadne. Vyberte si veľké šatníkové skrine vysoké stropy s mnohými hlbokými policami. Využite možnosť elegantnej inštalácie poistiek a ventilov umiestnených v predsieni. Ak je priestor malý, využite kombinované riešenia, ako je sedačka so sadou vešiakov nad ňou alebo botník s háčikmi na boku, kde môžete umiestniť kľúče všetkých členov domácnosti. 

Plagáty na stenu

Osvetlenie – svetlo môže výrazne zmeniť vnímanie miestnosti. Najmä taký tmavý a malý ako hala. Preto pri navrhovaní tohto priestoru myslite na svoje možnosti. Možno ďalšie svietidlá nad šatníkovou skriňou, LED pásy pozdĺž horného okraja alebo diskrétne zrkadlové osvetlenie dodajú charakter a pri správnom umiestnení zútulnia túto miestnosť rovnako ako zvyšok domu. 

Obrazy a plagáty na stenu. Spôsoby použitia rodinných fotografií v interiéri 

Máme však dodatočný, univerzálny tip pre dizajn Vášho interiéru. Plagáty do halyperfektným nápadom na jej zdobenie. Plagáty na stenu (najmä tie veľkoformátové) sa stali natoľko obľúbeným interiérovým doplnkom, že ich možno nájsť prakticky v akejkoľvek farbe a štýle. Množstvo typov, formátov a vzorov Vám umožní premeniť interiér úplne svojpomocne – bez nutnosti veľkých renovácií a nákladnej výmeny nábytku. Obzvlášť zaujímavým nápadom sú diptychy a triptychy, ktoré po zavesení vedľa seba vytvárajú súvislý celok. Takéto plagáty nájdete na Empik Foto, napr. v kolekcii „Balance” alebo „Body, Mind, Soul„. 

Plagáty na stenu

Srdce nám ukradli najmä obrazy a plagáty na stenu vytvorené z rodinných fotografií. Toto riešenie vytvára atmosféru rodiny, lásky a vzájomnej podpory už od vchodu, od prvého kroku do bytu. Je úžasné vojsť po náročnom dni do bytu a pozerať sa na usmiate tváre našich detí a našej milovanej polovičky. Nápady na usporiadanie haly pomocou našich fotografií sa zdajú nekonečné, ale predovšetkým stojí za to venovať pozornosť maľbe na plátne z fotografie. Tento spôsob tlače, teda tlač na plátno, napodobňuje skutočný maľovaný obraz a vyznačuje sa trojrozmerným efektom na stene, zaujímavou textúrou plátna a výnimočnou trvácnosťou farieb. Hoci je obraz na plátne z fotografie o niečo drahšou alternatívou plagátu, jeho vzhľad sa nedá sfalšovať! Každopádne, nebudeme Vás presviedčať – musíte to vyskúšať sami! 

Udostępnij: